Test inschrijving eenmanszaak volledig digitaal

Waarom deze test?

Met een digitale inschrijving kun je je eenmanszaak sneller inschrijven zonder een afspraak te hoeven maken bij een KvK kantoor. Om dit te kunnen realiseren moet de KvK je identiteit online vaststellen.

Middels deze testomgeving kun je het proces van een digitale ondertekening doorlopen. Jouw mening en ervaringen zijn voor ons erg belangrijk, zodat startende ondernemers in de toekomst, snel en veilig vanuit huis een onderneming kunnen starten.

 

Wat ga je doen?

Je hebt net de voorbereiding van je inschrijving afgerond met een telefonisch gesprek met de KvK. Je vragen over de inschrijving zijn beantwoord en je hebt uitleg gekregen wat je nog moet doen om de inschrijving af te ronden.

 

 

1. Lees de inschrijvingsdocumenten door

2. Identificeer jezelf met met DigiD en een banklogin (iDIN).

Er zijn twee stappen noodzakelijk om voldoende zekerheid over je identiteit te verkrijgen. Deze stappen worden hiernaast verder toegelicht. Je hoeft in deze demonstratie niet je eigen gegevens te gebruiken

3. Na voltooiing wordt je doorgeleid naar een korte vragenlijst waar je feedback kunt geven over dit proces.

 

Loop je vast, of heb je vragen over het proces? Neem dan contact op met de Kvk begeleider van de test.

 

 

Waarom DigiD?

DigiD is nodig om je identiteit eenduidig vast te stellen en de aansluiting te maken met de gemeentelijke basisadministratie.

Waarom iDIN 

iDIN is ontwikkeld door de banken voor consumenten. Je kunt met iDIN veilig en op dezelfde manier jezelf identificeren bij overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. In het gebruik werkt het hetzelfde als iDeal.

Meer over iDIN