Koopovereenkomsten van onroerend goed digitaal ondertekenen

Verbeter uw online dienstverlening met een digitale handtekening en eenvoudig inloggen!

Demonstratie

Evidos werkt samen met juridisch adviesbureau ICTRecht. Onlangs publiceerde ze in hun juridische tijdschrift een artikel over de mogelijkheid om koopovereenkomsten digitaal te ondertekenen met behulp van onze producten. Conclusie is dat dit prima kan met de producten  die Evidos levert.

Een koopovereenkomst (onderhandse akte) van onroerend goed kan elektronisch tot stand worden gebracht. De wet vereist dat deze onderhandse akte raadpleegbaar is voor partijen, de authenticiteit is gewaarborgd, het moment van totstandkoming kan worden vastgesteld en de identiteit van partijen kan worden vastgesteld. Aan deze vereisten kan worden voldaan door het document vast te leggen in het PDF-bestand en deze te ondertekenen met een elektronische handtekening. Op deze wijze wordt het document beveiligd en kan de identiteit van partijen worden gecontroleerd.

Lees hier het helle artikel ICTRecht_koopovereenkomst_digitaal, zo helpen we graag ook de onroerend goed sector met het volledig digitaliseren van overeenkomsten.

Makelaar

Voorkom onnodig printen, scannen, faxen en gegevens overtypen.
Verlies geen tijd met het wachten op papieren handtekeningen.

Afspraak

Evidos Nieuws