Evidos organiseert OpenID event 12 mei

Verbeter uw online dienstverlening met een digitale handtekening en eenvoudig inloggen!

Demonstratie

Miljoenen Nederlanders hebben een digitale identiteit (OpenID). Deze zogeheten OpenID maakt het voor hen mogelijk om zich bij meerdere en verschillende websites aan te melden zonder zich opnieuw te hoeven registreren.

Hoewel de meeste internetgebruikers zich voortdurend met verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden bij websites registreren, is dit door het gebruik van een OpenID niet meer noodzakelijk. Wat DigiD is voor Nederlandse overheidsdiensten, is OpenID voor online diensten op de (internationale) consumentenmarkt.

Evidos organiseert 12 mei aanstaande de eerste landelijke bijeenkomst om bedrijven te informeren over het gebruik van OpenID. RouteMobiel, Social-netwerk-site Hyves en Vodafone presenteren hierbij hun kijk op OpenID. Ook wordt er stilgestaan bij de voordelen, betrouwbaarheid en veiligheid rondom een OpenID.  De bijeenkomst heeft plaats in de Lichtfabriek te Haarlem.

Door hun registratie bij Microsoft en Google zijn miljoenen Nederlanders -veelal onbewust- in het bezit van een OpenID. Wereldwijd staat de teller al op één miljard OpenID accounts.

De verwachting is dat het gebruik van OpenID in Nederland snel zal toenemen zeker nu een partij als Hyves heeft aangekondigd hun gebruikers een OpenID te geven.

Voor een brede acceptatie van een OpenID is het belangrijk dat er op de korte termijn een OpenID keurmerk komt. Op deze wijze kunnen consumenten en dienstverleners zorgeloos gebruik maken van een OpenID.

Voor webwinkels en andere online dienstverleners zijn OpenID’s interessant omdat daarmee kosten worden bespaard en de afzet kan worden vergroot.

Informatie over de bijeenkomst en OpenID is te vinden op www.openidentiteit.nl

Voorkom onnodig printen, scannen, faxen en gegevens overtypen.
Verlies geen tijd met het wachten op papieren handtekeningen.

Afspraak

Evidos Nieuws