Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Je digitale id als wettelijk identiteitsdocument, weg met kopietje paspoort!

23 mei 2019 @ 4:00 pm - 7:00 pm

Je digitale id als wettelijk identiteitsdocument, weg met kopietje paspoort!

Bezoek ons evenement en leer wat de laatste ontwikkelingen zijn om als bedrijf geen onnodige kopietjes paspoort meer op te slaan en eenvoudig gebruik te maken van digitale identiteiten zoals DigiD en iDIN. In dit event bespreken we de laatste status van de wetgeving, zoals WWFT, wet digitale overheid en hoe je hier nu al mee aan de slag zou kunnen gaan.

Waarom nog kopie paspoort?

Wetgeving is goed en nodig, maar kan innovatie ook belemmeren. In de praktijk loopt wetgeving immers altijd achter op nieuwe ontwikkelingen. Ook in ons eigen vakgebied lopen we hier tegenaan. Door de identificatiewetgeving (WWFT, Medewerker identificatie),  worden bedrijven nog altijd verplicht om een papieren kopietje van een identiteitsbewijs te archiveren, terwijl vanuit de AVG juist weer een beperking wordt vereist op het langdurig opslaan van deze wettelijke identiteitsbewijzen en burgers afgeraden om een kopie paspoort af te staan.

De digitale middelen zijn breed beschikbaar

Met de komst van eIDAS is er een technisch en juridisch raamwerk om digitale identiteiten op Europees niveau in te zetten. Met DigiD, iDIN, itsme (be) en andere middelen in de diverse lidstaten zijn er voldoende adequate digitale middelen om dit proces te digitaliseren, versnellen én veiliger te maken. Met een digitale eID deel je uitsluitend de benodigde informatie, terwijl alle andere persoonsgegevens geheim blijven. Gevoelige informatie wordt hierdoor alleen gedeeld met partijen die deze echt nodig hebben.

Kunnen we de eID nu al gebruiken?

Inmiddels wordt in steeds meer branchespecieke en landelijke wetgeving een uitbreiding gemaakt om naast de traditionele wettelijke identiteitsbewijzen ook digitale identiteiten te accepteren. In de nieuwe Anti Money Laundering (WWFT) verordening wordt al verwezen naar de mogelijkheid van het gebruik van een digitale eID. De DNB is dit nu aan het verwerken in de Nederlandse WWFT wetgeving. Ook de wet digitale overheid kijkt naar de acceptatie van deze middelen. Door het bedrijfsleven in staat te stellen deze identificatiemiddelen te omarmen, kunnen zij afstappen van het papieren kopietje van het paspoort. Dat levert voor alle betrokken partijen uitsluitend winst op. Vooraanstaande organisaties maken al gebruik van de digitale identficatie en sorteren al voor op deze wijzigingen. In het event krijg je een goed beeld hoe je vandaag de dag al aan de slag kan en het kopietje paspoort tot het verleden behoort.

Programma:

16:00 Aanvang:

16:15 Opening: Kick Willemse, co-founder Evidos

16:45 Innovatie in het klantacceptatieproces: waarborgen en aandachtspunten: Tim de Wit, advocaat bij Finnius

17:15 WWFT/ Digitaleoverheid: Spreker2 (Nog te communiceren)

17:45 Digitale Klantidentificatie in de praktijk Spreker3 (Nog te communiceren)

18:15 Borrel/netwerken

Parkeren en openbaar vervoer

Er is genoeg gelegenheid om te parkeren bij ons kantoor. Wanneer je met de auto bent aangekomen op locatie kun je parkeren op het Prinssenhof Amalia terrein. Hiervoor dien je jouw bankpas aan te bieden bij de slagbomen. Bij het verlaten van het terrein zul je de bankpas weer aan moeten bieden en worden de parkeerkosten automatisch van jouw rekening afgeschreven.

Wanneer je met het openbaar vervoer komt, kun je het beste naar Haarlem Centraal Station reizen. Vanaf hier kun je ervoor kiezen op 15/20 minuten te lopen of één van de bussen richting de Zijlweg te pakken.

Wanneer je bij de ingang van ons kantoor bent aangekomen kun je met de lift of met de trap naar de 2e verdieping waar het event zal plaatsvinden.

Meld je nu gratis aan en tot donderdag 23 mei!

Aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/je-digitale-id-als-wettelijk-identiteitsdocument-weg-met-kopietje-paspoort-tickets-59888959490

Locatie

Evidos
Zijlweg 148A
Haarlem, 2015 BJ Nederland
Telefoon:
023 7370046
Website:
https://www.evidos.nl

Organisator

Evidos
Telefoon:
023 - 737 00 46