e-ID van start en in 2016 voor alle webwinkels

Verbeter uw online dienstverlening met een digitale handtekening en eenvoudig inloggen!

Demonstratie

Bron: Retailagenda

Begin 2015 starten we een pilot eID bij enkele grote omnichannel winkels in 2 gemeenten en bij enkele webwinkels. eID wordt voor de burger de opvolger van DigiD en kan door consumenten ook worden gebruikt voor aankopen online en in fysieke winkels (zie kader). Aan de pilot doen tenminste 1000 consumenten mee.

De invoering van eID in online shopping is een belangrijke enabler voor innovatie in de retail. Voor de consument biedt eID gemak digitale sleutel tot alle online winkels), privacy en veiligheid. Naast het online shoppen en andere private diensten, kan de consument het eID-middel gebruiken voor transacties met de overheid. eID biedt retailers zekerheden over de klant (minder fraude), versnelling van het aankoopproces (‘one-click-buy’) en het eenvoudig voldoen aan wettelijke vereisten (zoals leeftijdsverificatie bij b.v. alcoholaankopen). Omdat omnichannel retail de leidende trend is, moet eID over alle kanalen gebruikt kunnen worden.

Om draagvlak te creëren en eID direct in alle kanalen toe te passen, willen we dat de consument het eID-middel zowel online als in de winkel kan gebruiken bij dezelfde retailers. Ook worden enkele geïnteresseerde pure players en gemeenten (voor transacties met de overheid) gevraagd mee te doen. De wijze van communiceren naar de consument vormt onderdeel van de pilot. In 2016 willen we dat na een succesvolle pilot de 5 grootste Nederlandse webwinkels aansluiten op eID.

Betrokken partijen

  • •Thuiswinkel.org (initiatiefnemer)
  •  Ministerie van Economische Zaken
  •  Logius
  •  Detailhandel Nederland

 

 

Voorkom onnodig printen, scannen, faxen en gegevens overtypen.
Verlies geen tijd met het wachten op papieren handtekeningen.

Afspraak

Evidos Nieuws