Al uw documenten digitaal ondertekenen met de juiste bewijskracht

Snel, eenvoudig en rechtsgeldig

ondertekenen digitaal

Hoe werkt digitaal ondertekenen?

Met het Evidos platform kunt u snel, eenvoudig en rechtsgeldig documenten digitaal laten ondertekenen. Hiermee voorkomt u onnodig printen, scannen, faxen, gegevens overtypen en post versturen. En verliest u geen kostbare tijd met wachten op een papieren handtekening. Het kan sneller, goedkoper en makkelijker.

De vele mogelijkheden van digitaal ondertekenen via Evidos

meerdere identificatiemethodes

Meerdere identificatiemethodes stapelen (o.a. DigiD, iDIN, eHerkenning en iDEAL) om de juiste bewijskracht voor uw transactie te verkrijgen

up to date platform

Up-to-date platform: Evidos sluit nieuwe onderteken- en identificatiemethodes direct op het platform aan. We zijn altijd up-to date

transactiebon

Ontvang bij iedere transactie een Transactiebon met daarop het audit trail.  Zo verzamelt u de juiste bewijskracht

digitaal ondertekenen

Combineer digitaal identificeren en digitaal ondertekenen van documenten

digitale en fysieke identificatie

Combineer digitaal- en fysiek identificeren van (nieuwe) klanten

eIDAS

Bij Evidos kunt u gebruik maken van lokale identficatie- en ondertekenmethodes die in heel Europa beschikbaar zijn.

API

Eenvoudig te integreren in elk systeem

Digitaal ondertekenen van Evidos kan met elk proces of systeem waarin documenten worden gegenereerd integreren. Gebruikers kunnen vanuit hun eigen document-, offerte of CRM-systeem eenvoudig een ondertekenverzoek uitsturen. Het document voorzien van een digitale handtekening zal via een webportaal of een API-webservice gekoppeld aan uw eigen back-officesysteem gebeuren. Het is voor de ondertekenaar niet nodig om aanvullende software te installeren de documenten digitaal te ondertekenen.

Evidos biedt professionele project- en ontwikkelondersteuning om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk van start kunt met het digitaal ondertekenen van uw documenten. Wij leveren de voorbeeldcode en in veel gevallen maakt de ontwikkelaar al binnen een dag de eerste ondertekentransactie.

Flexibele workflow

Het juiste ondertekenproces is afhankelijk van de doelgroep, risico van de transactie en gewenste workflow. U kunt het ondertekenproces volledig aanpassen aan uw wensen en digitale proces. De ondertekenverzoeken en de ondertekenomgeving kunnen op maat en in uw huisstijl worden gemaakt.

Digitaal ondertekenen kan vanaf uw eigen website of door een ondertekenverzoek per e-mail te versturen. Bepaal eenvoudig het aantal ondertekenaars per document en de volgorde van ondertekening. Het verzamelen van de handtekeningen kan met een simpele click of met een krabbel op elke willekeurige desktop, tablet of mobiele telefoon.

flexibel
internationaal

Nationaal en internationaal

De digitale ondertekening van Evidos werkt in Nederland via Ondertekenen.nl. Ondertekenen.nl wordt ondersteunt in de Engelse, Duitse, Nederlandse, Franse, Spaanse, Poolse en Italiaanse taal en is dus internationaal te gebruiken. Met onze internationale ondertekendienst signhost.com en lokale oplossingen als Unterzeichnung.de (Duitsland), sign.fr (Frankrijk) en firmar.es (Spanje) kunt u in heel Europa de ondertekening van uw contracten digitaal regelen met uw klanten.

Omnichannel

Het Evidos bewijskracht platform is omnichannel en werkt snel en eenvoudig. Met de digitale ondertekenoplossing van Evidos kunnen uw klanten documenten ondertekenen op de pc/laptop, mobiel/tablet en aan de balie. Dit kan waar en wanneer het de klant uitkomt, op afstand en op locatie. Via al uw kanalen garanderen wij een soepele transactie.

verificatie

Verificatie

Wij ondersteunen diverse methoden om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren. U bepaalt zelf welke voor u van belang zijn in het kader van de bewijslast van de digitale handtekening. Verificatie kan onder meer via e-mail, IP, SMS, iDeal, iDIN en de authenticatiemiddelen van derden zoals PKI, DigiD of eHerkenning.

Rechtsgeldigheid en bewijskracht

De digitale handtekening van Evidos voldoet aan de hoogste internationale eisen voor rechtsgeldigheid. De handtekening voldoet aan de vereisten voor de geavanceerde elektronische handtekening conform artikel 3:15a BW. Met Evidos bent u bovendien verzekerd van de juiste bewijskracht die u automatisch verzamelt via Ondertekenen.nl. Van ieder getekend document ontvangt u een transactiebon met de audit trail van de stappen in het ondertekenproces. Daarnaast ondertekenen we de documenten met een onafhankelijk tijdsstempel.

rechtsgeldigheid

Ondertekenmethodes

Elk land kent zijn eigen ondertekenmethodes. Wij hebben de volgende methodes, die in uw land voorkomen, voor u op een rij gezet

Gratis uitproberen

U kunt direct aan de slag met de digitale ondertekenoplossing van Evidos!