Al uw documenten digitaal ondertekenen met de juiste bewijskracht

Snel, eenvoudig en rechtsgeldig

ondertekenen digitaal

Hoe werkt digitaal ondertekenen?

Met het Evidos platform kunt u snel, eenvoudig en rechtsgeldig documenten digitaal laten ondertekenen. Hiermee voorkomt u onnodig printen, scannen, faxen, gegevens overtypen en post versturen. En verliest u geen kostbare tijd met wachten op een papieren handtekening. Het kan sneller, goedkoper en makkelijker.

Ontdek de vele mogelijkheden van Evidos

meerdere identificatiemethodes

Stapel meerdere identificatiemethodes (o.a. iDIN, iDEAL, DigiD en eHerkenning) voor de juiste bewijskracht 

up to date platform

Up-to-date platform: Nieuwe onderteken- en identificatiemethodes worden direct aangesloten op het Evidos platform

transactiebon

Transactiebon bij iedere digitale handtekening voor de juiste bewijskracht

digitaal ondertekenen

Combineer digitaal identificeren en digitaal ondertekenen van documenten

digitale en fysieke identificatie

Combineer digitale- en fysieke identificatie 

eIDAS

Gebruik lokale identficatie- en ondertekenmethodes in heel Europa conform eIDAS wet- en regelgeving

API

Eenvoudige integratie in elk systeem

Digitaal ondertekenen van Evidos kan geïntegreerd worden met elk proces of systeem waarin een document gegenereerd wordt. Gebruikers kunnen eenvoudig een ondertekenverzoek versturen vanuit hun eigen document-, offerte of CRM-systeem. Het plaatsen van de digitale handtekening gebeurt via een webportaal of een API-webservice gekoppeld aan uw eigen back-officesysteem. De ondertekenaar hoeft geen aanvullende software te installeren voor het ondertekenen van de documenten.

Evidos biedt professionele project- en ontwikkelondersteuning om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk van start kunt met het digitaal ondertekenen van uw documenten. Wij leveren de voorbeeldcode en in veel gevallen maakt de ontwikkelaar al binnen een dag de eerste ondertekentransactie.

Flexibele workflow

Het juiste ondertekenproces is afhankelijk van de doelgroep, risico van de transactie en gewenste workflow. Evidos geeft de mogelijkheid om het ondertekenproces volledig aan te passen aan uw digitale proces en wensen. Een ondertekenverzoek kan op maat en in uw huisstijl worden aangemaakt.

Digitaal ondertekenen kan vanaf uw eigen website of door een ondertekenverzoek per e-mail te versturen. Bepaal eenvoudig het aantal ondertekenaars per document en de volgorde van ondertekening. Het verzamelen van de handtekeningen kan met een simpele click of met een krabbel op elke willekeurige desktop, tablet of mobiele telefoon.

flexibel
internationaal

Nationaal en internationaal

De digitale ondertekening van Evidos werkt in Nederland via Ondertekenen.nl. Ondertekenen.nl is internationaal te gebruiken en ondersteunt de Engelse, Duitse, Nederlandse, Franse, Spaanse, Poolse en Italiaanse taal. Via onze internationale ondertekendienst signhost.com en lokale pagina’s als Unterzeichnung.de (Duitsland), sign.fr (Frankrijk) en firmare.it (Italië) kunt u met klanten in heel Europa de ondertekening van uw contracten digitaal regelen. De locatie van de handtekening bepaalt u zelf door in het document aan te geven op welke locatie u de handtekening geplaatst wilt hebben.

Omnichannel

Het Evidos bewijskracht platform is omnichannel en werkt snel en eenvoudig. Met Evidos kunnen uw klanten documenten ondertekenen waar en wanneer ze maar willen. Op afstand en op locatie. Wij garanderen een soepele transactie via al uw kanalen. Digitaal ondertekenen kan op de pc/laptop, mobiel/tablet en aan de balie.

omnichannel
verificatie

Verificatie

Wij ondersteunen diverse methoden om de identiteit van de ondertekenaar te verifiëren. U bepaalt zelf welke voor u van belang zijn in het kader van de bewijslast van de digitale handtekening. Verificatie kan onder meer via e-mail, IP, SMS, iDeal, iDIN en de authenticatiemiddelen van derden zoals PKI, DigiD of eHerkenning.

Rechtsgeldigheid en bewijskracht

De digitale handtekening van Evidos voldoet aan de hoogste internationale eisen voor rechtsgeldigheid. De handtekening voldoet aan de vereisten voor de geavanceerde elektronische handtekening conform artikel 3:15a BW. Met Evidos bent u bovendien verzekerd van de juiste bewijskracht die u automatisch verzamelt via Ondertekenen.nl. Van ieder getekend document ontvangt u een transactiebon met de audit trail van de stappen in het ondertekenproces. Daarnaast ondertekenen we de documenten met een onafhankelijk tijdsstempel.

rechtsgeldigheid

Evidos Whitepaper digitale bewijskracht

Wilt u meer weten over de bewijskracht van digitaal ondertekenen? Bestel dan ons Whitepaper Digitale Bewijskracht. Hierin staat beschreven welke verschillende vormen een digitale handtekening kan aannemen en welke het meest geschikt is voor uw organisatie.

Vul uw emailadres in en u ontvangt het whitepaper direct in uw inbox.

Ondertekenmethodes

Elk land kent zijn eigen ondertekenmethodes. Wij hebben de volgende methodes, die in uw land voorkomen, voor u op een rij gezet

Prijzen

Evidos hanteert een flexibel prijsmodel. De prijzen voor digitaal ondertekenen via Evidos worden afgestemd op uw businessmodel en specifieke wensen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Evidos?
Neem dan contact ons op, wij vertellen u graag meer.